Podcast tips: persoonlijke ontwikkeling

Zie jij net als ik door de bomen het bos niet meer met de hoeveelheid podcast van tegenwoordig? De keuze is reuze! Er zijn genoeg interessante podcast voor zelfontwikkeling & podcast over mindset. Maar soms weet je gewoon niet meer wat je moet kiezen. Help! In deze post zet ik een aantal podcast tips voor persoonlijke ontwikkeling voor je op een rij. Naast een podcast deel ik ook specifieke tips voor afleveringen om te beluisteren. Want soms heb je een podcast kanaal gevonden, maar weet je nog niet welke aflevering te kiezen… Doe je koptelefoon maar op, want na het luisteren van deze podcasts ben je weer een stukje wijzer. Veel luisterplezier!

1. Inspirerende podcasts: podcast psycholoog

Ben jij op zoek naar podcast tips over persoonlijke ontwikkeling en vind je psychologie interessant? Dan is deze inspirerende podcast iets voor jou! Waarom leerde niemand je ooit hoe je moet omgaan met stress, hoe je een vriend kunt troosten, of hoe je stopt met het continu checken van je Instagram? In De Podcast Psycholoog bespreekt oprichter Marissa van der Sluis in elke aflevering een belangrijk psychologisch thema. Je krijgt praktische tips en die je direct zelf kunt toepassen in je dagelijks leven. Ze heeft een fijne en rustige stem om naar te luisteren en de inhoud is erg toegankelijk. 

Last van keuzestress en weet je niet welke aflevering je moet kiezen? Dan is de aflevering keuzestress iets voor jou. In deze aflevering interviewt Marissa hoogleraar sociale psychologie en expert op het gebied van menselijk beslissingsgedrag, Frenk van Harreveld over het maken van keuzes. Onze moderne tijd biedt volop mogelijkheden. Want van keuzevrijheid worden we gelukkig. Toch? Maar wist je dat een hoeveelheid aan keuzes ervoor zorgt dat de lat voor het maken van ‘de beste keuze’ steeds hoger komt te liggen? Ook laten we ons steeds meer leiden door kortetermijndoelen, dan door langetermijndoelen. Leidt langer wikken en wegen altijd leidt tot het beste besluit? En welke fabels bestaan er bestaan over beslissingsgedrag? Een interessante podcast! 

2. Podcast tips voor persoonlijke ontwikkeling: De zelfhulpboekenclub Podcast

Deze podcast heb ik al eerder gedeeld en is nog steeds een van mijn favorieten! Jasper en Stijn, o.a. bekend van het programma streetlab & temptation weiland, bespreken om een toegankelijke en leuke manier zelfhulpboeken. Maar in het nieuwe seizoen: De zelfhulpboekenclub in therapie, proberen ze samen met een bekende Nederlanden diversen therapieën uit. Tijdens de podcast luister je deels mee tijdens de therapie, maar vooral de voor- en nabespreking is interessant! Hierin delen ze hun ervaring en belevenissen van de therapie. Mijn aanbeveling is de aflevering over Quantum touch. Ik was door deze aflevering zelf zo nieuwsgierig geworden dat ik het ook zelf heb uitgeprobeerd! 

3. 100% inspiratie podcast

Ken jij deze leuke podcast al? In 100% inspiratie podcast gaat Thijs Lindhout in gesprek verschillende geluksexpert. Tijdens de interviews gaat hij in op thema’s als geluk, succes, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet te veel afleveringen in korte periode moet luisteren, want dan ben ik het weer helemaal zat! Maar zo nu en dan een aflevering is zeker de moeite waarde. Wat ik persoonlijk een leuk gesprek vind, is het interview met Arie Boomsma. Ben je iemand die graag doelen bereikt? Dan is dit een interview voor jou!

Meer podcast tips?

Wil je nog meer tips voor leuke podcast? Of zoek je podcast om lekker bij te ontspannen? Bekijk het overzicht met lees- en luistertips voor meer inspiratie!

Over givv

givv is voor iedereen die op zoek is naar meer balans en rust. Die klaar is met altijd aanstaan, gelijk reageren en gebrek aan focus. Of die het simpelweg zat is om mee te gaan in de ratrace van de moderne maatschappij. givv helpt je om op een laagdrempelige en leuke manier bewuster te leven.

Slow living happy giving
Met een klein gebaar kun je een groot verschil maken. Laten we wat meer om elkaar (en onszelf) geven. givv helpt je vertragen, stil te staan en misschien zelfs te genieten van het moment. De tijd nemen voor jezelf of voor iemand om wie je geeft. Want geven is leuk! givv’s motto: slow living, happy giving.

Updates & inspiratie

Hey, je bent helemaal tot beneden gescrold. Leuk! Dan vind je het misschien ook leuk om op de hoogte blijven? Wil je af en toe wat inspiratie & tips over slow living, onthaasten, innerlijke rust of bewuster leven in je mailbox ontvangen? Laat hier je gegevens achter. Je wordt niet overladen met mails. Pinky promise.